Lisselstugans
Grönsaker

Vad är andelsjordbruk?

Ett andelsjordbruk fungerar som en prenumeration direkt från en gård (alltså utan mellanhänder) och som betalas delvis i förväg (se våra villkor). Under skördesäsongen får man sin ”andel” av skörden genom en veckoleverans tillsammans med eventuella andra lokala gårdsprodukter. Många bönder (som vi) skickar även med nyhetsbrev och receptförslag.

martin med betor

Fördelarna med andelsjordbruk är många! Bland annat:

  1. Makt över maten: du vet precis var, hur och av vilka din mat produceras och du har möjlighet att påverka detta genom våra årliga utvärderingar.

  2. Koppling till maten: Vi odlar dina grönsaker för dig! Det finns inget sätt att få en bättre koppling till maten och dina bönder.

  3. Hållbarhet och miljö: tillsammans minskar vi transporterna, skonar miljön genom ekologiska odlingsmetoder och bidrar till ett snällare jordbruk som kännetecknas av mångfald, lokalt engagemang och transparens.

  4. Smidigt: Hemleverans, företagsleverans eller hämta på gården. Du bestämmer själv.

  5. Nyttigt: Du får färska grönsaker som oftast skördats kvällen innan. Det innebär att näringsvärdet och smaken är mycket bättre än grönsakerna du köper i matbutiken. Du kommer att märka skillnaden!

  6. Social hållbarhet: du vet att de som odlar och levererar din mat har schyssta arbetsvillkor och kan försörja sig på sitt hårda arbete.

För detaljer om betalning, leveranser, andelens innehåll osv kan du kika in på våra villkor. Intresseanmälan gör man här.


Lisselstugans Grönsaker

Kvarnfors gård 7

783 95 Gustafs