Lisselstugans
Grönsaker

Villkor

Utbud i kassarna

5-7 färska grönsaker utifrån säsong och tillgång. Mest får man i augusti och början av september.

En typisk kasse i augusti kan vara 1 morotsbunt, 1 lökbunt, 2 broccolihuvuden, 1 sallat, 1 påse hericots verts och 2 fänkål.

grönsakskasse

En typisk kasse i början av juli: 2 kålrabbi, 1 sallat, 1 bunt grönkål, 1 bunt betor, 1 bunt lök.

En typisk kasse i oktober: 1 kg morötter, 500 g betor, 5 lökar, 1 vintersquash, 1 bunt grönkål.

Man kan lägga till bär (jordgubbar och hallon) från Brandts i Västerby, potatis från Klockars Potatis i Gustafs, ägg från Catharinas Sprätthönseri i St. Skedvi och nötkött från Gustafs Ekomjölk.

Våra prenumeranter får även ett kompendium med receptförslag i början av säsongen och ett nyhetsbrev varje vecka (via e-post).

Leverans

Hemleverans

Du som bor i Gustafs, St. Skedvi, Säter, Falun eller Borlänge kan få hemleverans. Detta är gratis för Gustafsbor och för övriga kostar det 40 kr/leverans. Vi levererar på tis, ons och tors oftast mellan 12 – 17. Du behöver inte vara hemma, utan vi lämnar kassen på ett lämpligt ställe t.ex. vid framdörren.

packrum

Företagsleverans

Du som jobbar på ett företag i Borlänge, Falun, Säter, Ludvika, Gustafs eller St. Skedvi och har några kollegor som också vill få leverans kan gå ihop och få levererat till jobbet och därigenom slippa leveransavgiften.

Hämta på gården

Du som har möjlighet att hämta på gården varje vecka är mycket välkommen! Som tack för att du hämtar här hos oss så får du även 20% rabatt på övriga grönsaker i gårdsbutiken (bra om du t.ex. gärna ville prova ett recept för just blomkål men har inte fått det i kassen den veckan). Man kan hämta på fredagar i gårdsbutiken mellan 13.00 – 18.00.

När

Vi levererar i 20 veckor från vecka 28 - 42(mitten av juli till mitten av november). Vissa år kan det skilja sig 1-2 veckor om det är ovanligt kallt eller varmt. Det kommer vi meddela våra prenumeranter om och det dras såklart av från fakturan.

Pris

Grönsakskassen kostar 215 kr/leverans. Detta är ett snitt fastpris, vilket innebär att de allra första och allra sista kassarna är lite ”dyrare” och de i mitten är lite (eller ofta mycket) ”billigare”.

Jordgubbar och hallon (konventionellt odlade): 70 kr/leverans för 500 g jordgubbar och 250 g hallon. Levereras varje vecka i ca 4 -5 veckor.

Ägg (krav-certifierat): 35 kr för 12 ägg. Levereras varje vecka i 20 veckor.

Potatis (krav-certifierat): 30 kr för 2 kg. Levereras varje vecka from ca vecka 34.

Köttlåda (krav-certifierat nötkött): 185 kr/kg för mängder under 20 kg. 175 kr/kg för mängder över 20 kg. Hämtas direkt på gården som mest 1 gång per månad. Hör av dig om du är intresserad av detta så får du mer info.

Betalning

Betalningen sker via faktura som skickas till din mejladress. Vi delar upp din betalning för hela säsongen på två fakturor och den första kommer 1 juli (alltså innan leveranserna har börjat). I denna faktura ingår hälften av grönsaksleveranserna och hälften av ägg leveranserna. Den andra fakturan kommer efter säsongens slut och i den ingår resten av avgiften för grönsakerna och äggen samt hela avgiften för potatisen och bären. Detta gör vi för att lätt kunna justera för avvikelser i skörd (t.ex. om en frost dödar av bären så att en leverans uteblir).

Semesterpaus

Man kan pausa sin prenumeration i två veckor för semester. Vi ber våra prenumeranter att meddela oss senast 1 juni om vilka veckor som gäller så att vi kan planera.


Lisselstugans Grönsaker

Kvarnfors gård 7

783 95 Gustafs